Venetiëreis

De reis naar Venetië is een jaarlijks hoogtepunt voor De Poorters.

U kunt zich vrijblijvend opgeven voor de reis van 2015.

Als kersverse Poorters...

Als kersverse Poorters vertrokken we op 12 oktober naar Venetië voor de jaarlijkse kunstreis. Onder de bezielende leiding van Jeanne en Leo van der Stappen hebben we een week lang de stad bekeken op een voor ons geheel nieuwe manier.

Illustratie Illustratie

Ja, we waren er eerder geweest. Twee korte bezoekjes in de zomervakantie met de kinderen. We wisten uiteraard dat er meer was dan de San Marco en het Dogenpaleis, maar deze kerken met hun prachtige kunstschatten, het Ateneo Veneto, de bijzondere, in een hoekje weggestopte slakkentrap, de bas-reliëfs en paterae waren nieuw voor ons.

Illustratie Illustratie

...de bas-reliëfs en paterae waren nieuw voor ons.

Illustratie Illustratie
Net als al die leuke pleintjes (op de foto Campo San Giacomo dall'Orio) verbonden door smalle straatjes en bruggetjes waar we, geheel volgens het thema van de reis far from the madding crowd zo heerlijk een espresso of een spritz hebben gedronken.

Illustratie Illustratie

Hoogtepunt was natuurlijk het bezoek aan de San Zaccaria waar we hartelijk werden ontvangen met koekjes en prosecco door pastoor Seno. Het was fantastisch om te zien wat er mede door de Poorters is bereikt en wat het volgende project is.

Illustratie Illustratie

Hotel Ala was een prima uitvalsbasis vanwaar we elke ochtend in het kielzog van Leo op weg gingen naar al het fraais dat Jeanne die dag voor ons in petto had.

Het was een week waarin we heel veel kerken hebben gezien. Maar door het bezoek aan Fortuny, de gondelwerf, de verschillende muziekuitvoeringen en de gezellige diners op bijzondere locaties was het ook een gevarieerde reis met een heel prettig gemêleerd gezelschap.

Illustratie Illustratie

Illustratie

We hebben genoten en het zal zeker niet ons laatste bezoek zijn aan deze fascinerende stad.

Tekst: Anda Witsenburg
Foto's: Bart Witsenburg