Geplande Activiteiten

Zaterdag 25 maart 2017: Excursie naar het Rijksmuseum Twenthe met lezing door Jeanne van der Stappen
Zaterdag 22 April 2017: Algemene Ledenvergadering


Zaterdag 25 maart:
Jeanne van der Stappen in het RMT te Enschede

Illustratie

11 februari vond de opening plaats van de nieuwe tentoonstelling In het hart van de renaissance in Enschede.

Op zaterdag 25 maart plannen we voor u een lezing over de tentoonstelling door Jeanne van der Stappen, want wie anders kan over dit tijdvak zo een boeiend beeld schetsen? Zij vertelt u meer over werken van de grootheden van die tijd: Rafaël, Giovanni Bellini, Titiaan en Tintoretto, maar ook in Nederland minder bekende Noord Italiaanse kunstenaars.

Het museum heeft ons een exclusief voorstel gedaan: Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom en kunt u zich met koffie, thee en typisch Twentse krentenwegge - die voor u klaarstaat in Café Binnenhof - rustig voorbereiden op de lezing die tussen 13.00 en 15.00 uur wordt gegeven in de speciaal voor ons gereserveerde prachtige Gobelinzaal.

Als 'expert' gaat u na de lezing op eigen gelegenheid het museum in om Rafaël, Giovanni Bellini, Titiaan, Tintoretto en hun collega's te bewonderen. U hoeft er niet voor naar Italië; in Enschede wachten zij op u!

De blikvanger van de tentoonstelling is dit kleine paneel met de Zegenende Christus van Rafaël uit de Pinacoteca Tosio Martinengo in Brescia.

Procedures voor aanmelding heeft u via mail ontvangen.